Descriere

JBL PROFLORA CO2 TAIFUN SPIRAL 5, reactor extensibil de difuzare CO2 cu grad maxim de dizolvare a CO2 in apa.

JBL PROFLORA CO2 TAIFUN SPIRAL 5 este proiectat pentru acvarii cu un volum cuprins intre 40l-200l, cu o inaltime minima de 12cm. 

Constructia modulara a reactorului permite dispozitivului sa fie adaptat la acvarii de orice marime asigurand utilizarea optima a CO2.

Versiunea de baza cu 5  module asigura suficient CO2 pentru acvarii de pana la 200 l. 

Constructia speciala cu canale spiralate permite bulelor de CO2 sa se ridice, cu fante de ventilare pe parti, asigura dizolvarea completa a CO2 in apa fara a fi nevoie de o pompa aditionala de apa pentru a crea curent.

Datorita transparentei dispozitivului de difuzare, bulele pot fi observate pe masura ce se ridica, permitand setarea cantitatii optime de CO2 fara un contor de bule.

Instalare:

Montati reactorul CO2 vertical in acvariu intr-o zona fara curenti de apa.

Marginea superioara a reactorului trebuie sa fie cel putin 2 cm sub suprafata apei.

Conectati furtunul de CO2 la sursa de CO2: pentru sistemele bio de CO2 (ex. JBL ProFlora BioSet ) de la conectarea furtunului la unitatea de difuzare, pentru sistemele cu butelie de CO2, de la conectarea furtunului la regulatorul de presiune.

La inceput bulele vor iesi intermitent prin canalul spiralat de bule, de la baza inspre varf. Reactorul are nevoie de aproximativ 48 de ore pentru a se roda. Dupa aceasta perioada s-a format pelicula bio, permitand bulelor sa se ridice normal. Pe masura ce se ridica, bulele devin mai mici ca dovada a faptului ca acest CO2 este difuzat in apa. Odata ce bulele sunt sus ajung la capsula de colectare unde ramasitele de CO2 sunt difuzate in totalitate.

Nota:

Dupa o anumita perioada de timp capsula de colectare se va umple de gaz care va fi eliminat prin gurile de ventilare. Acest gaz nu e CO2 ci un gaz fals care se gaseste uneori in cantitati mici in cilindrii CO2 sau care e imprastiat in bule din apa care le inconjoara.

Reactorul trebuie curatat cat de putin posibil. Asadar, amplasarea lui in acvariu intr-un loc intunecat cu putini curenti constituie un avantaj.

Numarul de bule:

In cazul sistemelor bio-CO2, numarul de bule este presetat si nu poate fi reglat.

Urmatoarele se aplica la sistemele cu butelie CO2 presurizat:

Necesarul de CO2 depinde de cantitatea de apa, de alcalinitatea carbonata, de nivelul necesar al pH-ului si consumul plantelor. Incepeti cu o bula pe secunda iar apoi cresteti numarul bulelor peste cateva zile. Nivelul pH-ului poate fi folosit la monitorizarea cantitatii. Va recomandam folosirea JBL PROAQUA Test Set Permanent CO2, plus pH.

Intretinerea:

Dispozitivul de difuzare este facut din policarbonat transparent, permitand observarea bulelor. Daca este necesar poate fi curatat cu apa potabila. Introduceti dispozitivul de difuzare in intregime in apa calduta. Nu folositi detergenti. Dispozitivul poate fi desfacut pentru a fi curatat, desfacand partile vertical. Dupa curatare, reasamblati-l.

Partile individuale ale modulului se unesc pentru a asigura potrivirea perfecta, formand un canal continuu de bule.

Optiuni de extindere:

Canalul de bule poate fi extins dupa necesitati, prin adaugarea unei extensii JBL PROFLORA CO2 TAIFUN SPIRAL EXTEND.

Nu lasati la indemana copiilor.

Producator: JBL GmbH & Co. KG

Detalii

SKU
6468400
Brand
JBL
Taguri

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review