Red Sea Reef Energy A 5 L

RED SEA
513,99 RON (TVA inclus)
RED SEA
Livrare Gratuita
Cod produs - SKU R22085

Descriere

Reef Energy A este o formula unica de carbohidrati, aminoacizi, acizi gasi si proteine, care sunt disponibile pentru consumul direct si absorbtie de catre corali.
Fiecare componenta este utilizta in procesele metabolice ale producerii de proteine si regenerarii tesuturilor moi ale coralilor.
Promoveaza fauna micro-bacteriana care populeaza natural tesutul coralilor si creste productia de mucus.
Dozare: 2 ml la 100 litri de apa/zi

Nutriţie completă pentru corali Reef Energy
Majoritatea coralilor din acvariile de recif sunt consideraţi fotosintetici, în sensul că aceştia primesc cea mai mare parte a necesarului de energie de la algele zooxantele simbiotice şi fotosintetice. În natură, aceşti corali obţin aproximativ 85% din energia acestora de la zooxantele şi produc restul de 15% în ţesutul moale, prin metabolizarea nutrienţilor care sunt disponibili în apa înconjurătoare.
Coralii non-fotosintetici (cum ar fi Gorgonia, Dendronephthya şi Coralul Soare), dar şi alţii care se hrănesc prin filtrare, îşi obţin energia din nutrienţii regăsiţi în apa înconjurătoare.
De aceea este esenţial să asigurăm un amestec echilibrat de carbohidraţi, vitamine, aminoacizi şi acizi graşi pentru a satisface necesarul de energie al coralilor. Cantitatea necesară de nutrienţi pentru corali va depinde de tipul de coral cu dimensiuni standardizate. Cerinţele nutriţionale ale coralilor SPS în particular sunt dependente, de asemenea, de nivelurile de nutrienţi ai algelor (azotat şi fosfat) din apă. În sisteme cu cantităţi reduse de nutrienţi ai algelor, de exemplu atunci când utilizaţi  NO3:PO4-X de la Red Sea, cantitatea de energie pe care o primesc coralii de la zooxantele este redusă semnificativ şi de aceea trebuie asigurate niveluri mai mari de nutrienţi pentru corali pentru a îndeplini necesarul de energie al acestora.
Din cauza interacţiunilor nedorite dintre diferite componente necesare îndeplinirii cerinţelor complete nutriţionale ale coralilor, programul de nutriţie Reef Energy de la Red Sea este divizat în 2 produse complementare.
Reed Energy A reprezintă o formulă unică de carbohidraţi, aminoacizi, acizi graşi şi o mulţime de proteine suspendate care sunt disponibile consumului direct şi asimilării de către corali. Fiecare componentă s-a dovedit a fi utilizată în procesele metabolice în care coralii produc proteine, iar ţesutul moale este regenerat, de aceea nu se introduce niciun material organic care să fie inutil în cadrul sistemului. Reef Energy A stimulează creşterea polipilor şi a ţesutului moale, ajutând coralul în optimizarea consumului de nutrienţi prin extinderea suprafeţei de absorbţie.
Reef Energy B reprezintă un complex extrem de concentrat de vitamine şi aminoacizi care au fost descoperiţi ca fiind factori restrictivi pentru cerinţele nutriţionale ale coralilor sau altor nevertebrate. Acest complex completează vitaminele şi MAA (aminoacizii marini) exacte produse de zooxantele. Vitaminele sunt precursori importanţi în sinteza cromoproteinelor, în timp ce aminoacizii reprezintă structura acestora. Toate componentele Reef Energy B provin din surse marine şi sunt emulsionate într-un agent unic care intensifică solubilitatea şi absorbţia vitaminelor şi acizilor de către corali.
Instrucţiuni pentru suplimentarea coralilor cu Reef Energy
• Îngrijiţi acvariul corespunzător celui mai exigent sau dacă nu celui mai răspândit tip de coral.
• Diagramele de dozare se bazează pe tratarea a 100 litri / 25 de galoane de apă. Stabiliţi volumul total al apei (acvariul şi colectorul de apă, mai puţin volumul rocilor vii etc.) pentru a calcula doza corectă pentru sistemul dumneavoastră.
• Adăugaţi de fiecare dată cantităţi egale de Reef Energy A şi B.
• Reef Energy A şi B pot fi amestecate direct înainte de suplimentare. Nu păstraţi niciun rest de amestec nefolosit.
• Opriţi separatorul de proteine înainte de alimentare şi lăsaţi-l astfel între 15 şi 30 de minute. Amestecaţi întotdeauna uşor în acvariu.
• Reef Energy trebuie adăugat direct în acvariu.
• În cazul coralilor delicaţi (Corali Soare, Goniopora), turnaţi amestecul direct pe corali cu ajutorul unei pipete.
• În cazul în care aţi uitaţi să adăugaţi Reef Energy pentru una sau mai multe zile, nu mai adăugaţi deloc doza omisă şi continuaţi cu doza actuală.
Observaţi întotdeauna aspectul fizic al coralilor dumneavoastră şi verificaţi fluctuaţiile nivelurilor de azotat şi fosfat, în special pentru acvariile cu o cantitate redusă de nutrienţi.
Semnele tipice de supradozaj sunt dezvoltarea unui biofilm gri/maro pe rocile vii şi aflorimentul algelor.
Semnul de subdozaj într-un sistem cu o cantitate redusă de nutrienţi este reprezentat de albirea coralilor de la bază în sus.
Semnele de supra/subdozaj ale suplimentelor Reef Energy se referă, de asemenea, la probleme precum niveluri prea ridicate/scăzute de azotat sau fosfat sau supra/subdozaj ale elementelor Coral Colors. Înainte de a ajusta doza Reef Energy asiguraţi-vă că toţi parametrii măsurabili sunt la niveluri optime.

 

 

Detalii

SKU
R22085
Brand

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review