Set testare apa iaz JBL Testlab Koi

JBL
465,99 RON (TVA inclus)
Pret final
JBL
Acest produs nu este disponibil momentan. Vrei sa te anuntam cand revine?
Cod produs - SKU 2407200
Stoc limitat

Descriere

Monitorizarea simplă și profesională a 10 valori ale apei din iazurile de grădină si cele cu Koi.
ProAqua LAB Koi permite determinarea usoara, rapida si precisa a valorilor urmatorilor parametrii chimici ai apei: determinare  pH 3.0 - 10, pH 7.4 - 9, KH, GH, PO4 senzitive (valori scazute), PO4 koi (valori ridicate), NO2, NO3, NH4, O2.

JBL PRO AQUATEST KH 
Specificatii: JBL PRO AQUATEST KH este un test de titrare ușor de utilizat pentru determinarea durității carbonatului (denumit și capacitate de legare a acidului sau alcalinitate) în apă dulce și marină precum și în iazuri de grădină. 
Cei mai mulţi pești și plante de apă dulce din acvariu pot fi întreținute cu succes cu o duritate a carbonatului de aproximativ 5–16 °dH. 
Totuși, pentru o fertilizare optimă cu CO2 , duritatea carbonatului nu trebuie să fie sub 5 °dH. 
De asemenea, în iazul de grădină trebuie menținută o duritate a carbonatului de cel puțin 5 °dH.
În cazul lipsei de CO2 , plantele acvatice respectiv, în special, algele prin asimilarea lor rapidă în fotosinteză consumă hidrogenocarbonat (decalcifiere biogenică) și pot duce astfel valoarea pH-ului la cote periculoase pentru pești (peste 10). 
În apa de mare trebuie menținută o duritate a carbonatului de 7–13 °dH pentru o tamponare optimă a pHului. 

JBL PRO AQUATEST GH 
Specificații: JBL PRO AQUATEST GH este un test de titrare ușor de utilizat pentru determinarea durității totale a apei dulci. 
Majoritatea peștilor și plantelor pot fi menținute cu succes la o duritate totală de aproximativ 8–25 °dH.
În iazul de grădină, valori mici pentru duritatea totală sunt deseori măsurabile datorită diluării prin precipitații. 

JBL PRO AQUATEST pH 3–10 
Specificatii: JBL PRO AQUATEST pH 3–10 este un test colorimetric, ușor de utilizat pentru controlul orientativ al valorii pH-ului în cadrul unui interval larg de pH, în acvariile cu apă dulce și în cele cu apă marină, precum și în iazurile de grădină. 
Valorile cuprinse între 7,5 și 8,5 sunt benefice pentru iazul de grădină. 
În acvariile cu apă marină, pH-ul ar trebui să fie de 7,8–8,4. 
Pentru măsurători deosebit de precise ale valorii pH-ului, există JBL PRO AQUATEST pH 6,0–7,6 (de asemenea pentru controlul fertilizării cu CO2 ) pentru acvarii cu apă dulce și JBL PRO AQUATEST pH 7,4–9.0 pentru acvarii cu apă marină și iazuri de grădină, adaptate la intervalele de pH relevante 

JBL PRO AQUATEST pH 7.4–9.0 
Specificatii: JBL PRO AQUATEST pH 7.4–9.0 este un test fin gradat, colorimetric pentru controlul de rutină a pHului în apa marină și în apa dulce ușor alcalină. 
Printr-o metodă de compensare special dezvoltată de JBL se pot obține rezultate fiabile chiar și în apă ușor colorată, cum ar fi de ex. la filtrarea prin turbă sau tratarea bolilor. 
În plus, multe substanțe dizolvate în apă sunt supuse unor modificări dependente de valoarea pH-ului. Pentru organismele marine, valorile pH-ului sunt considerate optime în jur de 8,2. În special în acvariile cu apă marină cu animale mai mici (nevertebrate), consumul de bicarbonat de calciu poate reduce pH-ul (și duritatea carbonatului), cu excepția cazului în care este furnizat un aport regulat. 
Pentru îngrijirea peștilor din apele dulci ușor alcaline, de ex. lacul Malawi și lacul Tanganyika, sunt recomandate valori de 8–8,5. 
Pentru peștii Koi și alții, sunt considerate optime valorile pH-ului între 7,5 și 8,5. 
În cazul iazurilor de grădină, dar și în cazul acvariilor cu apă dulce, atunci când există lipsă de CO2, în special algele pot consuma hidrogenocarbonatul din apă datorită asimilării lor rapide în fotosinteză (decalcifiere biogenică) și pot duce astfel valoarea pH-ului la cote periculoase pentru pești (peste 10). 

JBL PRO AQUATEST NH4 
Specificații: JBL PRO AQUATEST NH4 este un test ușor de utilizatt, colorimetric pentru controlul de rutină al conținutului de amoniu/amoniac în apa marină și în apa dulce precum și în iazurile de grădină. Printr-o metodă de compensare special dezvoltată de JBL se pot obține rezultate fiabile chiar și în apă ușor colorată, cum ar fi de ex. la filtrarea prin turbă sau tratarea bolilor. 
Medicamentele folosite pentru tratarea bolilor peștilor pot să dăuneze bacteriilor purificatoare utile și să ducă astfel la o creștere a conținutului de amoniu și/sau de nitrit. 
În general, nitritul nu va fi măsurat într-un acvariu bine îngrijit cu filtru biologic eficient respectiv într-un iaz de grădină instalat corespunzător. 
Nitritul, ca și amoniacul, este toxic pentru pești. 
În funcție de sensibilitatea speciei de pește, concentrațiile între 0,5 și 1 mg/l (ppm) pot fi fatale. 
Particularităţi pentru iazuri de grădină: Dacă temperaturile scad datorită sezonului, activitatea bacteriilor de purificare scade și ea. Dacă se utilizează hrană cu conținut de proteine prea ridicat, se poate produce o creștere periculoasă a nivelului de nitrit. La temperaturi scăzute, este, prin urmare, deosebit de important să se utilizeze hrană cu un conținut ridicat de energie (conținut de grăsime), dar cu puține proteine, de ex. hrană de iarnă din seria JBL ProPond. 

JBL PRO AQUATEST NO3 
Specificatii: JBL PRO AQUATEST NO3 este un test ușor de utilizat, colorimetric pentru controlul de rutină al conținutului de nitrat în apa dulce și în apa marină, precum și în iazurile de grădină. Printr-o metodă de compensare special dezvoltată de JBL se pot obține rezultate exacte și fiabile chiar și în apă ușor colorată, cum ar fi de ex. la filtrarea prin turbă sau tratarea bolilor. Un conținut de nitrat în continuă creștere, împreună cu un conținut de amoniu și de nitrit scăzut până la nedetectabil, arată un echilibru bacterian foarte bun, dar indică, în același timp, un echilibru inadecvat între pești (sursa de azot) și plante (consumatori).
În iazurile de grădină acest lucru se întâmplă adesea în iazurile cu densitate ridicată de populație koi, fără substrat și zonă mlăștinoasă suficientă ca stufăriș pentru epurare. 
Este posibilă și o intrare de îngrășământ, care conține azotat, din mediul înconjurător. 
Nivelurile excesive de nitrați favorizează creșterea algelor nedorite atunci când, în afară de nitrat, este disponibil și fosfatul în apă. 
Prin urmare, conținutul de nitrați nu trebuie să depășească 30 mg/l în apă dulce și 20 mg/l în apa marină.
În iazul de grădină, conținutul de nitrați nu trebuie să depășească 5 mg/l, în mod ideal nu este măsurabil.
În acvariile cu multe plante, cu doar câțiva pești mici, se poate întâmpla contrariul: nitratul este deficitar și trebuie adăugat dozat pentru dezvoltarea optimă a plantelor. 

 JBL PRO AQUATEST PO4 Sensitive 
Specificatii: JBL PRO AQUATEST PO4 Sensitive este un test colorimetric, ușor de utilizat pentru controlul de rutină al conținutului de fosfat în apă dulce, apă marină precum și în iazuri de grădină. Printr-o metodă de compensare special dezvoltată de JBL se pot obține rezultate fiabile chiar și în apă ușor colorată, cum ar fi de ex. la filtrarea prin turbă sau tratarea bolilor. Sensibilitatea ridicată a acestui test face posibilă detectarea precoce a unui conținut de fosfați în creștere și luarea în timp util a măsurilor adecvate. 
În apele naturale fără poluare, concentrația de fosfat este de aproximativ 0,01 mg/l și de aproximativ 0,07 mg/l în apa marină. 
În cazul iazurilor de grădină, aportul de fosfat prin polen primăvara sau prin îngrășămintele de grădină din zona înconjurătoare, nu este neglijabil. 
Ca urmare a ofertei de nutrienți neobișnuit de mare, algele se înmulțesc aproape exploziv. 
În plus, pot stoca fosfați în cantități considerabile și, astfel, continuă să crească neabătut pentru o perioadă, chiar și după scăderea conținutului de fosfați. 
Cu cât este mai rapid detectat conținutul de fosfați în creștere, cu atât mai mult se poate evita o invazie a algelor. 
În cazul acvariilor cu multă vegetație cu numai câțiva pești mici, se poate întâmpla și opusul: fosfatul devine deficitar și trebuie dozat pentru o dezvoltare optimă a plantelor. 
Acesta este în special cazul așa-numitului aquascaping. 
În acvariile cu apă dulce, conținutul de fosfați trebuie să fie sub 0,4 mg/l și sub 0,1 mg/l în acvariile cu apă marină.
Valorile iazului de grădină trebuie menținute sub 0,1 mg/l. 

JBL PRO AQUATEST PO4 Koi 
Specificatii: JBL PRO AQUATEST PO4 Koi este un test colorimetric, ușor de utilizat pentru controlul de rutină al conținutului de fosfat în iazuri intens populate cu Koi (crap japonez). 
Printr-o metodă de compensare special dezvoltată de JBL se pot obține rezultate fiabile chiar și în apă ușor colorată, cum ar fi de ex. la filtrarea prin turbă sau tratarea bolilor. 
Fosfatul este un nutrient important pentru plante. În apele naturale fără poluare, concentrația de fosfat este de aproximativ 0,01 mg/l.
În iazurile cu Koi, fosfatul intră în principal în apă prin procesele digestive ale peștilor și prin reziduurile alimentare. 
În principal, prin popularea intensă cu pește, pot fi atinse conținuturi de fosfat, care sunt câteodată de 100 de ori mai mari decât valorile naturale. 
Dar chiar și aportul de fosfat prin polen primăvara sau prin îngrășămintele de grădină din zona înconjurătoare, nu este neglijabil. Unele stații de alimentare cu apă adaugă de asemenea fosfați în apa de la robinet, pentru a preveni depunerea calcarului și coroziunea în sistemul de conducte. 
Ca urmare a ofertei de nutrienți neobișnuit de mare, algele se înmulțesc aproape exploziv. 
În plus, pot stoca fosfați în cantități considerabile și, astfel, continuă să crească neabătut pentru o perioadă, chiar și după scăderea conținutului de fosfați. 
Cu cât este mai rapid detectat conținutul de fosfați în creștere, cu atât mai mult se poate evita o invazie a algelor. În iazurile cu Koi fără plante trebuie menținute valori mai mici de 0,1 mg/l.

JBL PRO AQUATEST O2 
Specificatii: JBL PRO AQUATEST O2 este un test colorimetric, ușor de utilizat pentru controlul de rutină al conținutului de oxigen în acvariile cu apă dulce și în cele cu apă marină, precum și în apa de la robinet și în iazurile de grădină între limitele 1–10 mg/l (ppm). 
Furnizarea necesarului de oxigen poate fi asigurată printr-o plantare suficientă. 
În acvarii și iazuri cu vegetație puțină sau deloc, precum și în acvariile cu apă marină, conținutul de oxigen trebuie păstrat întotdeauna la un nivel adecvat de saturație prin mijloace tehnice. Plantele sunt capabile să depășească această valoare de saturație prin activitatea de asimilare. 
De exemplu, în acvariile și iazurile cu multă vegetație, spre sfârșitul perioadei de lumină se găsesc valori, care sunt de 1 până la 2 mg/l deasupra valorii de saturație. 

Produs de către: JBL GmbH & Co. KG


 

Detalii

SKU
2407200
Categorii
Brand
JBL

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review