Test apa JBL ProAqua Test SiO2 Silikat

JBL
77,52 RON (TVA inclus)
Pret final
JBL
Cod produs - SKU 2411800

Descriere

JBL PRO AQUATEST SiO2 este un test colorimetric, ușor de utilizat pentru controlul de rutină al conținutului de silicat din acvariile cu apa dulce sau marina.
Printr-o metodă de compensare special dezvoltată de JBL se pot obține rezultate fiabile chiar și în apă ușor colorată, cum ar fi de exemplu la filtrarea prin turbă sau tratarea bolilor, precum și în cazul prezenței fosfatului. 

De ce să testați? 
Siliciul este unul dintre cele mai întâlnite elemente din lume. 
Ca rezultat al dezagregării rocilor de silicat, acesta se infiltrează în pământ în apa de suprafață și în pânza freatică, sub forma de silicați. 
Acolo servește diatomeelor, unor plante acvatice (de eexemplu cerastium ) și bureților de prundiș drept nutrient.
Deoarece silicații nu sunt toxici, în regulamentul privind apa potabilă nu sunt specificate valori limită. În funcție de regiune, apa de la robinet conține, prin urmare, niveluri ridicate diferite de silicat dizolvat. 
Când este montat un nou acvariu, primul semn este reprezentat de depunerile maro ale diatomeelor ca primă colonizare. 
Aceste depuneri dispar încet, atunci când există suficientă competiţie din partea celorlalte alge si a celorlalte micro-organisme. Astfel, se reduce si conținutul de silicat din apă în mod semnificativ. Deseori, însă, astfel de diatomee pot să reapară după schimbarea apei și datorită silicatului astfel introdus, în special în apa marină. 
Prin urmare, apa de osmoză fără silicat ar trebui, de preferință, utilizată pentru umplerea și schimbarea apei din acvariile cu apă marină. 
În apa dulce conținutul de silicat trebuie să fie mai mic de 1,2 mg/l, iar în apa marină mai mic de 0,4 mg/l.

Mod de utilizare: 
1. Clătiți ambele eprubete de mai multe ori cu apa care trebuie examinată.
2. Utilizând seringa furnizată, umpleți ambele eprubete cu câte 10 ml apă de probă.
3. Într-una dintre eprubete se adaugă 10 picături de reactiv 1, se amestecă prin agitare și se așteaptă 3 minute. Apoi se adaugă 10 picături de reactiv 2, se agită din nou și se așteaptă 3 minute. La sfârșit puneți o lingură mică (capătul îngust al lingurei duble incluse) de reactiv 3, puneți capacul și agitați până când substanța solidă este complet dizolvată. Se așteaptă 3 minute până la dezvoltarea completă a culorii. 
4. Puneți ambele eprubete în blocul comparator gri: eprubeta cu adaos de reactivi la extremitatea netedă a blocului comparator, eprubeta cu apă de probă netratată (proba martor) la extremitatea zimțată. 
5. Puneți blocul comparator cu cele două eprubete pe grila de culori, astfel încât partea zimțată să indice valorile și deplasați pe grila de culori până când culoarea eșantionului cu reactivi corespunde culorii de sub proba martor.
6. Citiți conținutul de silicat în crestătura comparatorului. 

Corectarea valorilor anormale:
Valori prea scăzute: Nu este cazul.
Valori prea ridicate: Utilizarea eliminatorului de silicat de la JBL. Schimbarea parțială a apei cu apă de osmoză cu conținut scăzut de silicat

IMPORTANT: Atunci când picurați cu sticla picurătoare țineți mereu picurătorul perpendicular în jos și picurați fără formare de bule. Picurătorul trebuie să fie uscat pe dinafară.
Depozitarea reactivilor: Într-un loc uscat la temperatura camerei și în ambalajul original. 

Produs de către: JBL GmbH & Co. KG

 

Detalii

SKU
2411800
Brand
JBL

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review