Test JBL PO4 Phosphat Test-Set Koi

JBL
50,99 RON (TVA inclus)
Pret final
JBL
Acest produs nu este disponibil momentan. Vrei sa te anuntam cand revine?
Cod produs - SKU 2802100

Descriere

Test apa pentru masurarea nivelului de fosfat in iazuri

Caracteristici speciale:
JBL Phosphate Kit PO4 high range este conceput pentru acuratețea măsurătorilor şi testări de rutină pe o rază de 0.25-10 mg/l (ppm), ale nivelului de fosfat în iazuri. Folosind metoda compensației special dezvoltată de JBL, pot fi obţinute rezultate precise şi sigure în apă moderat decolorata, ca rezultat al filtrelor de turbă şi tratamentul bolii.
De ce test?
Fosfatul, un important element nutritiv pentru plante, se găsește doar în cantităţi foarte scăzute în apele naturale. Valorile medii sunt cuprinse între 0.01 mg/l, în apele naturale nepoluate. Plantele şi algele s-au adaptat la această insuficienta aprovizionare de fosfat, aşa încât ele pot supraviețui cu cantităţi mici.
În iazurile artificiale, fosfatul apare în apă ca rezultat al procesului digestiv al peștilor şi al mâncării rămase. Atunci când condițiile sunt nefavorabile, (în special în iazurile foarte populate), fosfatul poate atinge valori de 100 de ori mai mari şi chiar mai mult decât valorile naturale. Algele marine nedorite, se înmulțesc într-un mod alarmant ca o consecință inevitabilă. Prin măsurători actualizate ale concentrației fosfatului folosind JBL Phosphate Test Kit Kit PO4 high range, această problemă poate fi depistată şi prevenită prin măsuri adecvate. Aici, este important de știut că algele sunt capabile să înmagazineze importante cantităţi de fosfat, cu efectul ca algele pot continua să se înmulţească deși concentrația de fosfat din apă a scăzut. Cu cât amenințarea creșterii de fosfat în apă este depistată mai repede, cu atât mai bune pentru perspectivele de a evita o boală de la alge marine.
Nivelul în iazurile artificiale ar trebui să fie sub 0.5 mg/. Nu există un pericol real pentru pești, chiar dacă nivelurile sunt mai mari de 3 mg/l. În mod normal, fosfatul nu poate fi detectat cu acest test în iaz, decât dacă este minim 0.25 mg/l. Cel mai important, îngrăşămintele de grădina din jurul iazului, trebuie să nu intre în apă. Polenul depozitat primăvara reprezintă o sursă de fosfat pentru iazurile de grădină care nu trebuie subestimată.
Remedii:
Tratarea cu JBL PhosEx Pond Filter or JBL PhosEX Pond Direct
Hrănirea grijulie care corespunde cu nevoile nutriționale ale animalelor
Prevenirea deversării în apă a îngrăşămintelor din zona limitrofă apei
Notă:
Când umpleți iazul cu apa din râuri, ar trebui să țineți cont de faptul că datorită unor lucrări, în apa râurilor se varsă cantităţi mari de fosfat pentru a preveni depunerea varului şi a ruginii pe sistemul de țevi. Acest fapt poate duce la o contaminare inițială de aproximativ 2 mg/l PO4 în iaz.
Instrucţiuni:
1. Clătiţi cu apă 2 borcane de teste de câteva ori înainte de test.
2. Folosiți o seringă sigilată pentru a umple fiecare borcan de test cu 5 ml din apa ce urmează să fie verificată.
3. Adăugați reactivi într-unul din cele două borcane după cum urmează:
  A) O lingură mare de măsurare (capătul îngust al lingurii de măsurare) se adăuga reactivul 1, se închide cu capac, se agită şi apoi se lasă 5 minute.
B) 5 picături din reactivul 2, se agită apoi se lasă 5 minute.
4. Puneți ambele borcane în blocul comparator, borcanul cu reactivi, în capătul neted al blocului comparator iar borcanul cu apa de test netratata (proba martor), în capătul crestat al blocului comparator.
5. Mișcați blocul comparator împreuna cu borcanele dintr-o parte în alta peste diagrama colorată, cu capătul neted al blocului comparator cu faţa spre scală, până când culoarea din proba cu reactivi se potrivește cu culoarea din proba martor.
6. Citiți conținutul de fosfat în capătul neted al blocului comparator. Schimbarea culorii din verde în roșu semnalează un plus pe diagrama de culori și face posibilă analiza rapidă a valorilor măsurate. În cazul în care culoarea probei testate este mai închisă decât culorile de pe diagramă, diluați proba de test cu apă distilată sau cu apă fără fosfat şi repetați testul.
În funcție de diluare, rezultatul poate fi multiplicat pentru a determina actuala concentrație de fosfat:
2.5 ml de probă+ 2.5 ml apa distilată: rezultatul x 2
1 ml de probă + 4 ml de apă distilată: rezultatul x 5
Veți găsi de asemenea ușor de urmărit, instrucțiunile pictograme pe partea opusă a diagramei colorate.
Avertizare şi măsuri de siguranța de respectat la reactivul 2:
 -Este coroziv
-Conține acid sulfuric
Precauții:
Cauzează arsuri severe
Măsuri de siguranță:
Ţineţi produsul încuiat şi departe de copii.
În caz de contact cu ochii, clătiţi imediat cu multă apă şi contactați de urgenţă un medic.
În caz de accident sau în cazul în care nu va simțiți bine, contactați de urgenţă un medic (mai multe informații pe eticheta produsului)
Dacă înghiţiţi, contactați de urgenţă un medic şi arătați recipientul sau eticheta produsului înghiţit.


 

Detalii

SKU
2802100
Categorii
Brand
JBL

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review