Tratament Aquarium Munster PROTOMOR 20 ml pentru 400 l Fresh/Marin/Iaz

46,99 RON (TVA inclus)
Pret final
Cod produs - SKU 135300
Disponibil din data de 7.02.2021

Descriere

Informatii si instructiuni privind utilizarea  PROTOMOR

Aplicații

Medicamente pentru pești ornamentali împotriva paraziților pielii, cum ar fi Oodinium ocellatum (boala peștilor de corali), Cryptobia, Brooklynella, Trichodina și Cryptocarion. Simptomele vizibile includ peliculă catifelată de culoare gri deschis până la gri închis și pete abia vizibile (mai mici decât cele care apar în cazul Ichthyophthirius) care se răspândesc pe întregul corp în etapele finale ale infecției. Branhiile sunt ieșite în afară, iar peștii afectați prezintă semne de respirație crescută respectiv insuficiență respiratorie.

Dozajul, tipul si durata de aplicare

PROTOMOR nu are efecte adverse asupra nevertebratelor și plantelor acvatice. Nu este necesar ca anemonele și coralii să fie excluse din tratament. 

Se agită bine înainte de utilizare.

Ziua 1: Adăugați 40 de picături (= 2 ml ) de PROTOMOR în acvariu pentru fiecare 100 l de apă și amestecați bine pentru a distribui uniform. Opriți skimmerul de proteine și sistemul cu lumină ultravioletă. Scoateți filtrul din acvariu și plasați-l într-un container separat pentru a continua să funcționeze astfel menținând în viață microorganismele din filtru. Apa din acvariu trebuie oxigenată. Dacă apa nu poate fi oxigenată fără a acționa filtrul, vă recomandăm să rulați filtrul fără mediile de filtrare pentru a asigura astfel o circulație suficientă a apei. În acest caz, păstrați mediul de filtrare la rece într-un recipient cu apă din acvariu.

Ziua 2: Adăugați 20 de picături (= 1 ml) de PROTOMOR în acvariu pentru fiecare 100 lde apă și amestecați bine pentru a distribui uniform.

Ziua 3: Nu adăugați niciun medicament în apă. Puneți din nou filtrul în funcțiune. Dacă mediul de filtrare a fost depozitat separat, atunci apa nu trebuie introdusă înapoi în acvariu. În acest caz, spălați parțial mediul de filtrare cu apă călduță ( dar nu prea insistent pentru a reține o parte din microorganisme) și reintroduceti în filtru.

Ziua 4: Adăugați 40 de picături (= 2 ml) de PROTOMOR în acvariu pentru fiecare 100 l de apă și amestecați bine pentru a distribui uniform. Opriți skimmerul de proteine și sistemul cu lumină ultravioletă. Scoateți filtrul din acvariu și plasați-l într-un container separat pentru a continua să funcționeze astfel menținând în viață microorganismele din filtru. Apa din acvariu trebuie oxigenată. Dacă apa nu poate fi oxigenată fără a acționa filtrul, vă recomandăm să rulați filtrul fără mediile de filtrare pentru a asigura astfel o circulație suficientă a apei. În acest caz, păstrați mediul de filtrare la rece într-un recipient cu apă din acvariu.

Ziua 5: Nu adăugați niciun medicament în apă. Puneți din nou în funcțiune filtrul și, dacă este cazul, skimmer-ul de proteine și sistem de lumină ultravioletă. Dacă mediul de filtrare a fost depozitat separat, atunci apa nu trebuie introdusă în acvariu. În acest caz spălați parțial mediile de filtrare cu apă sărată călduță (nu prea bine pentru a reține o parte din microorganisme) și reintroduce-ți în filtru.

Ziua 6: Nu adăugați niciun medicament în apă. Înlocuiți aprox. 30% din apa din acvariu cu apă sărată purificată.

Contraindicatii si efecte secundare

Nu se cunosc contraindicatii sau efecte secundare. Daca observati reactii adverse la pesti dumneavoastra ornamentali, va rugam sa informati medicul veterinar sau farmacistul.

Avertizari:

• A nu se utiliza in apa dulce sau sarata cu nevertebrate (de ex. corali, creveti si alte crustacee). Nu este suportat de melci si alte moluste (de ex. scoici).

• Indicat pentru pestii ornamentali.

• Inainte si pe durata utilizarii tratamentului orice carbon activ trebuie indepartat din filtru, trebuie oprit filtrul UV-C si aditia de CO2, in acvariul de apa sarata se opreste ozonizatorul si skimmer-ul.

• Nu utilizati tratamentul pentru pestii  destinati consumului uman.

• A nu se utiliza in combinatie cu alte medicamente.

• Utilizarea conditionatorilor pentru apa in timpul tratamentului poate anula efectul tratamentului.

• A nu se utiliza dupa expirarea termenului inscriptionat pe ambalajul produsului.

• A se feri de lumina si caldura, pastrati produsul in ambalajul original.

• Apa isi va schimba culoarea datorita substantelor active, dar va reveni la normal dupa cateva zile.

• Varsarea accidentala a medicamentului poate cauza decolorarea ireversibila a suprafetelor textile.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Companie farmaceutica si producator: Aquarium Münster Pahlsmeier GmbH, Germania

 

 

 

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review