Trusa test apa JBL ProAqua PO4 Phosphat Koi

JBL
56,99 RON (TVA inclus)
Pret final
JBL
Acest produs nu este disponibil momentan. Vrei sa te anuntam cand revine?
Cod produs - SKU 2407600

Descriere

JBL PRO AQUATEST PO4 Koi 
Specificatii: JBL PRO AQUATEST PO4 Koi este un test colorimetric, ușor de utilizat pentru controlul de rutină al conținutului de fosfat în iazuri intens populate cu Koi (crap japonez). 
Printr-o metodă de compensare special dezvoltată de JBL se pot obține rezultate fiabile chiar și în apă ușor colorată, cum ar fi de exemplu la filtrarea prin turbă sau tratarea bolilor. 

De ce să testați?
Fosfatul este un nutrient important pentru plante. 
În apele naturale fără poluare, concentrația de fosfat este de aproximativ 0,01 mg/l. 
Plantele și algele s-au adaptat la această cantitate limitată de fosfat și pot, prin urmare, să se descurce cu cantități minime.
În iazurile cu Koi, fosfatul intră în principal în apă prin procesele digestive ale peștilor și prin reziduurile alimentare.
În principal, prin popularea intensă cu pește, pot fi atinse conținuturi de fosfat, care sunt câteodată de 100 de ori mai mari decât valorile naturale. 
Dar chiar și aportul de fosfat prin polen primăvara sau prin îngrășămintele de grădină din zona înconjurătoare, nu este neglijabil. 
Unele stații de alimentare cu apă adaugă de asemenea fosfați în apa de la robinet, pentru a preveni depunerea calcarului și coroziunea în sistemul de conducte. 
Ca urmare a ofertei de nutrienți neobișnuit de mare, algele se înmulțesc aproape exploziv. 
În plus, pot stoca fosfați în cantități considerabile și, astfel, continuă să crească neabătut pentru o perioadă, chiar și după scăderea conținutului de fosfați. 
Cu cât este mai rapid detectat conținutul de fosfați în creștere, cu atât mai mult se poate evita o invazie a algelor. 
În iazurile cu Koi fără plante trebuie menținute valori mai mici de 0,1 mg/l. 
În mod ideal, fosfatul este nedetectabil în iazurile cu Koi cu prezentul test. 

Mod de utilizare: 
1. Clătiți ambele eprubete de mai multe ori cu apa care trebuie examinată. 
2. Utilizând seringa furnizată, umpleți ambele eprubete cu câte 5 ml apă de probă. 
3. Într-una dintre eprubete se adaugă o lingură mare (capătul lat al lingurei duble incluse) de reactiv 1, se pune capacul și se agită până când substanța solidă este complet dizolvată. Apoi se adaugă 5 picături de reactiv 2, se amestecă prin agitare și se așteaptă 10 min. până la dezvoltarea completă a culorii. 
4. Puneți ambele eprubete în blocul comparator gri: eprubeta cu adaos de reactivi la extremitatea netedă a blocului comparator, eprubeta cu apă de probă netratată (proba martor) la extremitatea zimțată. 
5. Puneți blocul comparator cu cele două eprubete pe grila de culori, astfel încât partea zimțată să indice valorile și deplasați pe grila de culori până când culoarea eșantionului cu reactivi corespunde culorii de sub proba martor. 
6. Citiți conținutul de fosfat în crestătura comparatorului. 

Corectarea valorilor anormale: 
Valori prea scăzute: Nu este cazul. 
Valori prea ridicate: Scădere cu eliminatorul de fosfat de la JBL. Pentru prevenire ajută o hrănire necesară și specifică, de ex. cu hrană din seria JBL ProPond

IMPORTANT: Atunci când picurați cu sticla picurătoare țineți mereu picurătorul perpendicular în jos și picurați fără formare de bule. Picurătorul trebuie să fie uscat pe dinafară. 
Depozitarea reactivilor: Într-un loc uscat la temperatura camerei și în ambalajul original. 

Produs de către: JBL GmbH & Co. KG

 

Detalii

SKU
2407600
Categorii
Brand
JBL

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review

Scrie-ti parerea si castiga puncte de loialitate in valoare de 3,00 RON.