Trusa test apa JBL ProAqua Test Combi Set Pond

JBL
217,98 RON (TVA inclus)
Pret final
JBL
Cod produs - SKU 2407000
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.

Descriere

Test pentru analiza apei din iazurile de gradina si cele cu koi
JBL ProAqua Test Combi Set Pond permite determinarea usoara, rapida si precisa a valorilor urmatorilor  6 parametrii chimici ai apei: testul pH  (3.0-10.0),  KH, GH, NH4, NO2 și PO4 .

JBL PRO AQUATEST KH 
Specificatii: JBL PRO AQUATEST KH este un test de titrare ușor de utilizat pentru determinarea durității carbonatului (denumit și capacitate de legare a acidului sau alcalinitate) în apă dulce și marină precum și în iazuri de grădină. 

De ce să testați? 
În funcție de proveniență, apa poate conține cantități ridicate diferite ale diverselor săruri minerale, de ex. datorită naturii substratului. O mare parte din sărurile dizolvate reprezintă hidrogenocarbonați alcalin tereștri și alcalini. Hidrogenocarbonații formează împreună cu carbonații și dioxidul de carbon (CO2 ) un sistem tampon important, care previne fluctuațiile periculoase ale pH-ului în apă. 
Duritatea măsurată a carbonatului (KH) asigură concentrația totală de hidrogenocarbonat în apă și, prin urmare, în cazuri rare (când sunt prezenţi în principal hidrogenocarbonați alcalini, de ex. în lacurile din Africa de Est), poate fi mai mare decât duritatea totală luând în considerare doar sărurile alcalino-terestre. 
Cei mai mulţi pești și plante de apă dulce din acvariu pot fi întreținute cu succes cu o duritate a carbonatului de aproximativ 5–16 °dH. Totuși, pentru o fertilizare optimă cu CO2 , duritatea carbonatului nu trebuie să fie sub 5 °dH. 
De asemenea, în iazul de grădină trebuie menținută o duritate a carbonatului de cel puțin 5 °dH. 
În cazul lipsei de CO2 , plantele acvatice respectiv, în special, algele prin asimilarea lor rapidă în fotosinteză consumă hidrogenocarbonat (decalcifiere biogenică) și pot duce astfel valoarea pH-ului la cote periculoase pentru pești (peste 10). 
În apa de mare trebuie menținută o duritate a carbonatului de 7–13 °dH pentru o tamponare optimă a pH-ului. 

JBL PRO AQUATEST GH 
Specificații: JBL PRO AQUATEST GH este un test de titrare ușor de utilizat pentru determinarea durității totale a apei dulci. 

De ce să testați? 
În funcție de proveniență, apa poate conține cantități ridicate diferite ale diverselor săruri minerale, de ex. datorită naturii solului. 
Prin definiție, duritatea totală este concentrația totală a tuturor ionilor alcalino-tereștri din apă. Duritatea totală este în mare parte formată din săruri de calciu și magneziu. 
Majoritatea peștilor și plantelor pot fi menținute cu succes la o duritate totală de aproximativ 8–25 °dH. 
În iazul de grădină, valori mici pentru duritatea totală sunt deseori măsurabile datorită diluării prin precipitații. 

JBL PRO AQUATEST pH 3–10
Specificatii: JBL PRO AQUATEST pH 3–10 este un test colorimetric, ușor de utilizat pentru controlul orientativ al valorii pH-ului în cadrul unui interval larg de pH, în acvariile cu apă dulce și în cele cu apă marină, precum și în iazurile de grădină. 

De ce să testați? 
O condiție importantă pentru bunăstarea tuturor organismelor acvatice este menținerea, cât mai constant posibil, a unei valori adecvate a pH-ului.
În principal, fluctuațiile bruște trebuie evitate cu orice preț. 
În plus, multe substanțe dizolvate în apă sunt supuse unor modificări dependente de valoarea pH-ului. De exemplu, cantitatea de CO2 solubilă în apă este direct legată de valoarea pH-ului. PH-ul optim pentru păstrarea majorității peștilor și plantelor de apă dulce este de aproximativ 7 în intervalul neutru. 
Cu toate acestea, există și pești de apă dulce care necesită apă puțin acidă sau puțin alcalină. Valorile cuprinse între 7,5 și 8,5 sunt benefice pentru iazul de grădină. 
În acvariile cu apă marină, pH-ul ar trebui să fie de 7,8–8,4. 
Pentru măsurători deosebit de precise ale valorii pHului, există JBL PRO AQUATEST pH 6,0–7,6 (de asemenea pentru controlul fertilizării cu CO2 ) pentru acvarii cu apă dulce și JBL PRO AQUATEST pH 7,4–9.0 pentru acvarii cu apă marină și iazuri de grădină, adaptate la intervalele de pH relevante 

JBL PRO AQUATEST NH4 
Specificații: JBL PRO AQUATEST NH4 este un test ușor de utilizatt, colorimetric pentru controlul de rutină al conținutului de amoniu/amoniac în apa marină și în apa dulce precum și în iazurile de grădină. 
Printr-o metodă de compensare special dezvoltată de JBL se pot obține rezultate fiabile chiar și în apă ușor colorată, cum ar fi de ex. la filtrarea prin turbă sau tratarea bolilor. 

De ce să testați? 
Procesul de degradare a tuturor substanțelor organice (resturi de alimente și vegetale, secreții ale peștilor) în acvarii și iazuri se efectuează prin etapele Proteină - Amoniu - Nitrit - Nitrat. 
Pentru acest proces sunt responsabile anumite bacterii. P
rin măsurarea etapelor intermediare ale amoniului, nitritului și nitratului se obțin informații veridice despre „funcționarea“ sistemului. 
De ex medicamentele folosite pentru tratarea bolilor peștilor pot să dăuneze bacteriilor purificatoare utile și să ducă astfel la o creștere a conținutului de amoniu și/sau de nitrit.
 În general, amoniul nu va fi măsurat într-un acvariu bine îngrijit cu filtru biologic eficient respectiv într-un iaz de grădină instalat corespunzător. 
Amoniul este un nutrient pentru plante și, în mod normal, în concentrații reduse este inofensiv pentru pești. Însă, în funcție de valoarea pH-ului se poate genera din ionul de amoniu (NH4 +) toxicul amoniac (NH3 ). 
De aceea odată cu măsurarea amoniului se va face mereu și măsurarea pH-ului (vezi tabelul de pe ultima pagină). 

JBL PRO AQUATEST NO2 
Specificatii: JBL PRO AQUATEST NO2 este un test ușor de utilizat, colorimetric pentru controlul de rutină al conținutului de nitrit în apa dulce și în apa marină, precum și în iazurile de grădină. 
Printr-o metodă de compensare special dezvoltată de JBL se pot obține rezultate exacte și fiabile chiar și în apă ușor colorată, cum ar fi de ex. la filtrarea prin turbă sau tratarea bolilor.

De ce să testați? 
Procesul de degradare a tuturor substanțelor organice (resturi de alimente și vegetale, secreții ale peștilor) în acvarii și iazuri se efectuează prin etapele Proteină - Amoniu - Nitrit - Nitrat. 
Pentru acest proces sunt responsabile anumite bacterii. Prin măsurarea etapelor intermediare ale amoniului, nitritului și nitratului se obțin informații veridice despre „funcționarea“ sistemului. 
De ex medicamentele folosite pentru tratarea bolilor peștilor pot să dăuneze bacteriilor purificatoare utile și să ducă astfel la o creștere a conținutului de amoniu și/sau de nitrit. 
În general, nitritul nu va fi măsurat într-un acvariu bine îngrijit cu filtru biologic eficient respectiv într-un iaz de grădină instalat corespunzător. Nitritul, ca și amoniacul, este toxic pentru pești.
 În funcție de sensibilitatea speciei de pește, concentrațiile între 0,5 și 1 mg/l (ppm) pot fi fatale. 
Peștii marini și peștii tineri sunt mai sensibili decât peștii adulți. Particularităţi pentru iazuri de grădină: Dacă temperaturile scad datorită sezonului, activitatea bacteriilor de purificare scade și ea. 
Dacă se utilizează hrană cu conținut de proteine prea ridicat, se poate produce o creștere periculoasă a nivelului de nitrit. 
La temperaturi scăzute, este, prin urmare, deosebit de important să se utilizeze hrană cu un conținut ridicat de energie (conținut de grăsime), dar cu puține proteine, de ex. hrană de iarnă din seria JBL ProPond. 

JBL PRO AQUATEST PO4 Koi 
Specificatii: JBL PRO AQUATEST PO4 Koi este un test colorimetric, ușor de utilizat pentru controlul de rutină al conținutului de fosfat în iazuri intens populate ro ro ro ro ro 70 71 cu Koi (crap japonez). Printr-o metodă de compensare special dezvoltată de JBL se pot obține rezultate fiabile chiar și în apă ușor colorată, cum ar fi de ex. la filtrarea prin turbă sau tratarea bolilor. 

De ce să testați? 
Fosfatul este un nutrient important pentru plante.
În apele naturale fără poluare, concentrația de fosfat este de aproximativ 0,01 mg/l. 
Plantele și algele s-au adaptat la această cantitate limitată de fosfat și pot, prin urmare, să se descurce cu cantități minime. 
În iazurile cu Koi, fosfatul intră în principal în apă prin procesele digestive ale peștilor și prin reziduurile alimentare. 
În principal, prin popularea intensă cu pește, pot fi atinse conținuturi de fosfat, care sunt câteodată de 100 de ori mai mari decât valorile naturale.
 Dar chiar și aportul de fosfat prin polen primăvara sau prin îngrășămintele de grădină din zona înconjurătoare, nu este neglijabil. 
Unele stații de alimentare cu apă adaugă de asemenea fosfați în apa de la robinet, pentru a preveni depunerea calcarului și coroziunea în sistemul de conducte. 
Ca urmare a ofertei de nutrienți neobișnuit de mare, algele se înmulțesc aproape exploziv.
În plus, pot stoca fosfați în cantități considerabile și, astfel, continuă să crească neabătut pentru o perioadă, chiar și după scăderea conținutului de fosfați. 
Cu cât este mai rapid detectat conținutul de fosfați în creștere, cu atât mai mult se poate evita o invazie a algelor. În iazurile cu Koi fără plante trebuie menținute valori mai mici de 0,1 mg/l.
În mod ideal, fosfatul este nedetectabil în iazurile cu Koi cu prezentul test. 

IMPORTANT: Atunci când picurați cu sticla picurătoare țineți mereu picurătorul perpendicular în jos și picurați fără formare de bule. Picurătorul trebuie să fie uscat pe dinafară. 
Depozitarea reactivilor: Într-un loc uscat la temperatura camerei și în ambalajul original. 

Produs de către: JBL GmbH & Co. KG
 

Detalii

SKU
2407000
Categorii
Brand
JBL

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review